Tukiverkostot

Onko elämäsi tasapainossa? Mistä asioista tai mistä tahoista saat voimia ja energiaa kodin ulkopuolta?

Yhteisöllisyys ja kaverisuhteet

Lapsen tulo saattaa vaikuttaa siihen, että osa sinkkukaverista ei ole enää läheisiä tai tapaatte uusia tuttuja samassa elmäntilanteessa olevien isien ja perheiden kanssa. Toiset ovat introverttejä toiset ulospäinsuuntautuneita ekstroverttejä.

Kuulutko johonkin joukkoon, seuraan, harrastustoimintaryhmään ja koetko olevasi tärkeä tai tarpeellinen osa jossain yhteisössä?

Harrastukset voivat tukevat elämää tavoilla, joita ei välttämättä tiedosta ennekuin joutuu luopumaan harrastuksesta.
Miten suuri merkitys sinulle on

työllä

opiskelulla

suvulla

kavereilla

harrastuksilla

vertaisryhmillä tai vertaistapaamisilla?

Ystävyssuhteet voivat joutua koetukselle lapsen syntymän jälkeen, sillä kavereiden on välillä vaikea ymmärtää lapsiperheen isän sitoutuneisuutta, vastuuta ja lapsiperheen arkea.

Onko sinulla aikuisyhteisöä, jossa voit olla oma itsesi?

Oletko tyytyväinen nykyiseen tukiverkkoihisi ja saatko riittävästi palautetta omasta panoksestasi?

Monelle omat vanhemmat tai puolison vanhemmat ovat tärkeitä arjen tukiverkkoja joiden puoleen isät useimmiten kääntyvät jos tarvitsevat apua isyyteensä tai apua perheelle. Joillakin suvun tukiverkot ovat kaukana ja tämä tuo omia haasteita jaksamiseen, vanhemmuuteen ja parisuhteeseen.

Työkaverit täyttävät osin yhteisöllisyyden tarpeen. Perheen ja parisuhteen lisäksi haluamme tulla nähdyksi ja kuulluksi ja hyväksytetyksi oman itsenämme. Osana jotain yhteisöä saat uusia näkökulmia omaan elämäntilanteeseesi lapsiperheen isänä.
Lapsiperheiden isille järjestetään erilaisia vertaisryhmiä, tapaamisia ja toimintaa, jossa lapsetkin voivat olla mukana, eri puolella maata eri toimijoiden järjestämänä.

ISILLE.info sosiaalisessa mediassa

Osal­lis­tu kes­kus­te­luun!

Löydä kiinnostavia artikkeleita ja kolumneja, tarinoita isien elämästä ja vaiheista tai löydä uusia ystäviä ja keskuslunaiheita. Kaikki tärkeimmät aiheet löytyy tageilla #isille.info tai #isilleinfo