Ero

Joskus voi olla vaikea muistaa, että toista ei voi muuttaa. Vain omaan tekemiseen voi vaikuttaa. Moni isä pelkää, että menettää lapsensa eron yhteydessä.

Puhuminen ja toiminta auttaa. Muista huolehtia omasta jaksamisestasi, sillä se vaikuttaa myös lasten hyvinvointiin. Koskaan ei ole liian myöhäistä hakea apua ja kysyä jeesiä omaan pohdintaan.

Erosta Elossa | Miessakit Ry

Erosta Elossa on valtakunnallinen palvelu, joka tukee ja opastaa miehiä ero-ongelmien käsittelyssä ja niistä selviämisessä. Toiminnan avulla miehet saavat henkilökohtaista keskusteluapua, neuvontaa ja vertaistukea niihin lukuisiin kysymyksiin, joita herää parisuhteen uhatessa päättyä, varsinaisessa eroprosessissa ja ajassa eron jälkeen. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on turvata lapsen ja isän suhteen jatkuminen myös eron jälkeen.

Erosta Elossa -verkkokurssi

Erosta Elossa on julkaissut Miessakkien erotukitoiminnan pohjalta luodun verkkokurssin. Erokriisiapua miehille -kurssin aineisto on tarkoitettu miehille tueksi ja opastukseksi ero-ongelmien käsittelyssä ja niistä selviämisessä.

Kurssi sisältää itseapuaineistoa ja vastauksia niihin lukuisiin kysymyksiin, joita herää parisuhteen uhatessa päättyä, varsinaisessa eroprosessissa ja ajassa eron jälkeen. Aineistoon sisältyy myös erotyöntekijöiden videohaastatteluita ja linkkejä asiaa käsitteleviin artikkeleihin, tutkimuksiin ja blogikirjoituksiin.

Kurssin teemoitellut jaksot ovat:

  • Entä jos ei erottaisikaan?
  • Jos erosta kuitenkin tulee totta
  • Miehen eron erityispiirteet
  • Menetänkö lapseni?
  • Isänä lapsen elämässä eron jälkeen
  • Älä epäröi hakea erotilanteeseesi tukea!

Tutustu Erokriisiapua miehille -kurssiin Hyväkysymys.fi-sivustolla.

Ero lapsiperheessä -piirrosvideot

Viisiosainen Ero lapsiperheessä -piirrosvideosarja on suunnattu tueksi eroaville/eronneille vanhemmille, heidän läheisilleen sekä perheiden parissa työskenteleville. Videot pohjautuvat tutkimustietoon ja ne tuovat tiivistetysti esille lapsen näkökulmaa vanhempien erotessa.

Videoiden aiheet ovat:

1. Ero lapsiperheessä https://youtu.be/O5yPx6tfN4c

2. Sopimusasiat lapsiperheen erossa https://youtu.be/1TLW8-fPG78

3. Eron vaikutukset lapseen https://youtu.be/vgbZV2pSxX8

4. Lapsen tukeminen erossa https://youtu.be/XK88hCDMcBc

5. Apua eroon https://youtu.be/p9KDYI8rTbA

Videosarja on käännetty suomen kielen lisäksi ruotsiksi, englanniksi, venäjäksi, arabiaksi ja somaliksi. Kielet ovat valikoituneet mm. lastenvalvojien tulkkauskielien tarpeiden mukaisesti. Videot on julkaistu yhteistyössä Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien kanssa. 

Tästä videoihin Mannerheimin Lastensuojeluliitto

Suomalainen eroseminaari on vakiintunut eroauttamisen muoto.

Se on koulutetun vetäjän johtama vertaisryhmä, jossa käsitellään eroon liittyviä kysymyksiä, tunteita ja tapahtumia. Menetelmä pohjautuu amerikkalaisen psykologin Bruce Fisherin luomaan menetelmään, jota on sittemmin kehitetty Suomessa psykologi Kari Kiianmaan ja parisuhdekouluttaja Marianna Stolbowin toimesta sopivaksi suomalaiseen erotilanteeseen.

Ryhmässä käydään läpi eroon johtavat mekanismit, parisuhteiden rakenteet, käsitellään eroon liittyvää vihaa, surua, pelkoja sekä yksinäisyyttä. Samalla rakennetaan hyvää pohjaa tulevalle elämälle.

Suomalainen eroseminaari

Apua eroon, Ensi- ja turvakotien liitto

Vanhemman opas. Tietoa ja tukea lapsiperheen eroon by Ensi- ja turvakotien liitto – Issuu

Vanhemmat, sopikaa lasten asioista yhdessä – YouTube

Kaksi kotia -sovellus

Kaksi kotia -sovellus yhdistää kahden kodin lapset ja heidän vanhempansa. Sovelluksesta löydät työkalut arjen hoitamiseen, kun lapset asuvat kahdessa kodissa.

https://thl.fi/fi/web/lapset-nuoret-ja-perheet/sote-palvelut/perheoikeudelliset-palvelut

ISILLE.info sosiaalisessa mediassa

Osal­lis­tu kes­kus­te­luun!

Löydä kiinnostavia artikkeleita ja kolumneja, tarinoita isien elämästä ja vaiheista tai löydä uusia ystäviä ja keskuslunaiheita. Kaikki tärkeimmät aiheet löytyy tageilla #isille.info tai #isilleinfo